Veldhuis en Kemper Oud geboren songtekst

Waarom word je niet oud geboren,Zodat het leukste nog komen gaatAlles ging dan achterstevoren,En was te vroeg te laatWas je je onschuld nooit verloren,Kreeg je die juist aan het einde terugEn was je wijsheid aangeboren,Je toekomst al achter de rugEn elke dag weer iets naïever werd,Alles is leuk want je bent niets gewendTegen het einde goedgelovig en klein,Zodat ik niet als de dood voor de dood hoef te zijnZag je je lijf steeds sterker wordenHad je je jeugd nog voor de boegAlles kwam goed wat ooit ontspoord wasEn was te laat te vroegAls ik dan zestien ben geworden,Voer ik mijn laatste strijdVerlies ik opnieuw mijn wilde haren,Maar nu in de puberteitBeter nog, Ik wil heen en weerBijna sterven en dan nog een keerHoe het gaat, Ik wil een zachte doodZodat ik kan slapen, Ik kan slapen,

Ik kan slapen in mijn moeders schoot…