Nederlandse muziek websites

Ontdek de Melodieuze Wereld van Nederlandse Muziekwebsites

Ben je een muziekliefhebber op zoek naar een muzikale reis door Nederland? Duik in de bruisende muziekscène van Nederland met onze verzameling van 40 verbluffende nationale muziekwebsites die je meenemen op een betoverende tour door genres, artiesten, concerten en nog veel meer. Of je nu gepassioneerd bent over elektronische beats, klassieke melodieën, of de nieuwste indie-hits, deze lijst biedt een diverse selectie van platforms die de klanken van Nederland in al hun glorie weergeven. Voor internationale websites klik je hier!

Nederlandse Muziekwebsites: Een Venster naar Klank en Cultuur

Muziek is een universele taal die harten raakt en emoties teweegbrengt. In Nederland heeft de muziekscene een rijke geschiedenis en een breed spectrum aan stijlen, van de geluiden van Amsterdam Dance Event tot de klassieke pracht van het Concertgebouw in Amsterdam. De Nederlandse muziekwebsites die we hebben samengesteld, belichamen deze veelzijdigheid en bieden een inkijkje in de diverse cultuur en muziektradities van het land. Van artistieke profielen tot diepgaande analyses, deze platforms nemen je mee op een onvergetelijke reis door de muzikale landschappen van Nederland.

Verken Diversiteit in Muziekgenres

Nederland heeft een schat aan muziekgenres die hun wortels hebben in verschillende culturen en invloeden. Van de karakteristieke Nederlandse nuchterheid tot aanstekelijke Caribische ritmes, de nationale muziekwebsites op deze lijst nemen je mee op een reis door een variëteit aan genres. Ontdek nieuwe muziekstijlen, leer over de geschiedenis en evolutie ervan, en vind je favoriete muzikale geluiden in deze prachtige selectie van Nederlandse Muziekwebsites.


 1. 3voor12:
  3voor12: 3voor12 is een platform van de VPRO dat zich richt op alternatieve en innovatieve muziek in Nederland. Het biedt recensies, interviews, live-opnames, en verslagen van festivals en optredens en is een van onze meest populaire Nederlandse Muziekwebsites.
 2. 538:
  538: Radio 538 is een van de meest populaire radiozenders in Nederland. Het staat bekend om het draaien van de nieuwste hits en het organiseren van grote muziekevenementen.
 3. Amsterdam Dance Event (ADE):
  ADE: ADE is een jaarlijks terugkerend evenement in Amsterdam, waar de elektronische muziekindustrie samenkomt voor conferenties, optredens en netwerkmogelijkheden.
 4. BNNVARA Music:
  BNNVARA Music: BNNVARA Music is een onderdeel van de Nederlandse publieke omroep en richt zich op muzieknieuws, interviews met artiesten en live-optredens.
 5. Concertgebouw:
  Concertgebouw: Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam is een wereldberoemd concertgebouw waar klassieke muziekoptredens plaatsvinden van internationaal gerenommeerde artiesten.
 6. Dance Valley:
  Dance Valley: Dance Valley is een van de grootste en bekendste dancefestivals in Nederland, waar internationale en nationale DJ’s optreden. Deze mag dan ook zeker niet ontbreken in de lijst met Nederlandse muziekwebsites.
 7. Don’t Let Daddy Know:
  Don’t Let Daddy Know: Don’t Let Daddy Know is een internationaal dance-event dat zijn oorsprong heeft in Nederland. Het trekt wereldwijd grote namen in de dance scene.
 8. ESNS (Eurosonic Noorderslag):
  ESNS: ESNS is een van Europa’s belangrijkste showcasefestivals voor opkomende muziekacts. Het vindt jaarlijks plaats in Groningen en biedt een podium voor veelbelovende artiesten.
 9. FunX:
  FunX: FunX is een Nederlandse radiozender die zich richt op jongeren en urban muziekgenres zoals hiphop, R&B en dancehall.
 10. Heineken Music Hall (AFAS Live):
  AFAS Live: AFAS Live, voorheen bekend als Heineken Music Hall, is een grote concertzaal in Amsterdam waar diverse concerten en evenementen plaatsvinden.
 11. ID&T:
  ID&T: ID&T is een evenementenorganisatie die bekend staat om het organiseren van grote dance-evenementen zoals Mysteryland, Sensation en Tomorrowland.
 12. Jaarbeurs Utrecht:
  Jaarbeurs Utrecht: De Jaarbeurs in Utrecht is een locatie voor diverse evenementen, waaronder concerten en beurzen op het gebied van muziek en entertainment.
 13. Jazz in Duketown:
  Jazz in Duketown: Jazz in Duketown is een jaarlijks jazzfestival in ‘s-Hertogenbosch, waar liefhebbers kunnen genieten van verschillende jazzoptredens.
 14. Lowlands:
  Lowlands: Lowlands is een jaarlijks meerdaags muziekfestival in Biddinghuizen, bekend om zijn diverse muziekprogramma en randactiviteiten.
 15. Muziekgebouw aan ‘t IJ:
  Muziekgebouw aan ‘t IJ: Muziekgebouw aan ‘t IJ is een podium voor eigentijdse muziek in Amsterdam, met een focus op moderne en hedendaagse muziekstijlen.
 16. Nederlands Film Festival (NFF):
  NFF: Naast films promoot het NFF ook Nederlandse filmmuziek. Het is een belangrijk platform voor de Nederlandse filmindustrie.
 17. Nederlandse Pop Prijzen (Edison):
  Edison: De Edison Awards zijn prestigieuze prijzen in de Nederlandse muziekindustrie die worden uitgereikt aan artiesten en muziekprofessionals voor hun bijdrage aan de muziek.
 18. NPO Radio 2:
  NPO Radio 2: NPO Radio 2 is een van de grootste radiostations in Nederland, bekend om zijn gevarieerde muziekprogramma en populaire DJ’s.
 19. Paradiso:
  Paradiso: Paradiso is een bekende poptempel in Amsterdam waar tal van optredens en evenementen plaatsvinden, variërend van concerten tot dansavonden.
 20. Pinkpop:
  Pinkpop: Pinkpop is een van de oudste en bekendste pop- en rockfestivals in Nederland, jaarlijks gehouden in Landgraaf.
 21. Poppodium 013:
  013: Poppodium 013 in Tilburg is een veelzijdige concertzaal waar diverse muziekgenres een podium krijgen, van rock tot elektronische muziek.
 22. Qmusic:
  Qmusic: Qmusic is een bekende radiozender in Nederland met een breed scala aan muziekprogramma’s en populaire DJ’s.
 23. Rotown:
  Rotown: Rotown is een poppodium in Rotterdam waar liveoptredens plaatsvinden, variërend van opkomende bands tot gevestigde artiesten.
 24. Sziget Festival Holland Office:
  Sziget Festival: Sziget Festival is een van de grootste multiculturele muziekfestivals in Europa. Het Holland Office is betrokken bij de promotie en organisatie van dit festival in Nederland.
 25. TivoliVredenburg:
  TivoliVredenburg: TivoliVredenburg in Utrecht is een veelzijdig muziekgebouw waar diverse concerten en evenementen plaatsvinden.
 26. Top Notch:
  Top Notch: Top Notch is een bekend Nederlands platenlabel gespecialiseerd in urban muziekgenres, waaronder hiphop en rap.
 27. Veronica Inside:
  Veronica Inside: Veronica Inside is een bekend televisieprogramma waarin sport en muziek samenkomen, met live-optredens van diverse artiesten.
 28. Vrienden van Amstel LIVE:
  Vrienden van Amstel LIVE: Vrienden van Amstel LIVE is een jaarlijks muziekevenement waar diverse Nederlandse artiesten optreden en het publiek vermaken.
 29. Wereld Draait Door (DWDD):
  DWDD: De Wereld Draait Door was een populair televisieprogramma waarin regelmatig muzikale optredens en interviews met artiesten werden gepresenteerd.
 30. Ziggo Dome:
  Ziggo Dome: De Ziggo Dome is een grote concertzaal in Amsterdam, bekend om zijn diverse muziekprogramma en optredens van internationale artiesten.
 31. Nederlands Blazers Ensemble:
  Nederlands Blazers Ensemble: Het Nederlands Blazers Ensemble is een groep van professionele musici die bekend staat om zijn veelzijdige en vernieuwende concerten.
 32. PIAS Nederland:
  PIAS Nederland: PIAS is een toonaangevend onafhankelijk platenlabel en muziekdistributeur in Nederland, bekend om het vertegenwoordigen van diverse internationale artiesten.
 33. NPO Soul & Jazz:
  NPO Soul & Jazz: NPO Soul & Jazz is een online platform dat zich richt op de promotie van soul, jazz en aanverwante muziekgenres.
 34. Motel Mozaique:
  Motel Mozaique: Motel Mozaique is een multidisciplinair kunst- en muziekfestival in Rotterdam, waarbij innovatieve kunst en muziek samenkomen.
 35. Friendly Fire:
  Friendly Fire: Friendly Fire is een bekende Nederlandse concertpromotor die verantwoordelijk is voor het organiseren van diverse concerten en evenementen met nationale en internationale artiesten. Deze hoort dan thuis bij deze Nederlandse Muziekwebsites.
 36. Muziekcentrum van de Omroep (MCO):
  Muziekcentrum van de Omroep (MCO): Het MCO in Hilversum is een belangrijk centrum voor klassieke muziek en biedt een podium aan diverse ensembles en orkesten.
 37. Openluchttheater Caprera:
  Caprera: Openluchttheater Caprera is een bijzondere locatie in Bloemendaal waar diverse liveoptredens plaatsvinden, omgeven door de natuur.
 38. Metropole Orkest:
  Metropole Orkest: Het Metropole Orkest is een bekend professioneel orkest in Nederland, gespecialiseerd in lichte muziekgenres zoals jazz, pop en wereldmuziek. Dit wereldwijd bekende orkest moet dan ook zeker een plekje in deze lijst met Nederlandse muziekwebsites.
 39. Doornroosje:
  Doornroosje: Doornroosje is een bekend poppodium in Nijmegen, waar diverse liveoptredens en evenementen plaatsvinden.
 40. Kunstbende:
  Kunstbende: Kunstbende is een organisatie die jong talent stimuleert en ondersteunt op het gebied van muziek, dans, theater, film, en meer. Het organiseert jaarlijks wedstrijden en evenementen voor jonge creatievelingen.

Geniet van het verkennen van deze diverse en bloeiende Nederlandse Muziekwebsites!

Nederlandse Muziekwebsites