Internationale muziekwebsites

Verken de Wereld van Internationale Muziekwebsites

Ben je op zoek naar een wereld vol muzikale ontdekkingen, diepgaande inzichten en een schat aan informatie over je favoriete artiesten en genres? Zoek niet verder! We hebben voor jou een lijst samengesteld van 40 internationale muziekwebsites die een essentiële rol spelen in de steeds evoluerende internationale muziekwereld. Deze platforms bieden een breed scala aan diensten, van het delen van nieuwe onafhankelijke muziek tot het bijhouden van de laatste trends in de internationale muziekbranche.

Dompel je Onder in een Overvloed aan Muzikale Rijkdom

AllMusic, een uitgebreide online internationale muziekdatabase, opent de deuren naar gedetailleerde biografieën van artiesten en diepgaande albumrecensies. Bandcamp biedt internationale artiesten een wereldwijd podium om hun muziek te delen, terwijl Beatport een paradijs is voor liefhebbers van elektronische muziek uit de internationale scene. Of je nu op zoek bent naar hitlijsten, recensies of interviews, Billboard, een van ‘s werelds meest toonaangevende bronnen voor internationaal muzieknieuws, deze Internationale Muziekwebsites hebben het allemaal. Voor de lijst met Nederlandse muziekwebsites klik je hier!

Personaliseer je muziek met deze Internationale Muziekwebsites

Wil je je eigen muziekreis vormgeven in de diverse wereld van internationale muziek? Deezer en Spotify laten je genieten van onbeperkte streaming, met miljoenen nummers binnen handbereik. En voor de liefhebbers van liveoptredens is Songkick jouw gids naar de meest opwindende concerten van je favoriete internationale artiesten. Met Songwhip kun je zelfs gemakkelijk toegang krijgen tot je favoriete nummers op verschillende internationale muziekplatforms.

Duik in Internationale Muzikale Gemeenschappen

Laat je meevoeren door de wereld van internationale muzikale gemeenschappen op platforms zoals Last.fm en Reddit – Music. Hier kun je je internationale luistergedrag delen, nieuwe internationale ontdekkingen doen en in contact komen met gelijkgestemde internationale muziekliefhebbers. Of je nu geïnteresseerd bent in internationale mainstream hits of opkomende internationale artiesten, er is een plek voor iedereen op deze internationale muziekwebsites.

Of je nu op zoek bent naar nieuwe internationale muziek, diepgaande informatie over je favoriete internationale artiesten of gewoon wilt genieten van de nieuwste internationale muziekcultuur, deze internationale muziekwebsites hebben het allemaal. Dus duik in deze diverse en informatieve Internationale Muziekwebsites en geniet van een muzikale internationale reis zoals nooit tevoren!

 1. AllMusic: AllMusic is een uitgebreide online muziekdatabase die een schat aan informatie biedt. Het bevat gedetailleerde biografieën van artiesten, recensies van albums en nummers, evenals informatie over muziekgenres en stijlen. Het is een waardevolle link op onze lijst met Internationale Muziekwebsites en een bron voor iedereen die op zoek is naar diepgaande inzichten in de muziekwereld.
 2. Bandcamp: Bandcamp is een platform dat artiesten in staat stelt hun muziek te uploaden, te promoten en te verkopen aan een wereldwijd publiek. Het biedt een directe connectie tussen artiesten en hun fans, waardoor muziekliefhebbers nieuwe, vaak onafhankelijke muziek kunnen ontdekken en ondersteunen.
 3. Beatport: Beatport is een online muziekwinkel gespecialiseerd in elektronische muziek. Het biedt een enorme catalogus met tracks en dj-mixen van diverse genres binnen de elektronische muziekscene, waardoor het een belangrijk platform is voor zowel artiesten als liefhebbers.
 4. Billboard: Billboard is een van ‘s werelds meest toonaangevende bronnen voor muzieknieuws, hitlijsten, recensies, interviews en analyses. Het is een essentiële bestemming voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen in de muziekindustrie.
 5. Deezer: Deezer is een populaire streamingdienst voor muziek met een gigantische bibliotheek aan nummers, albums en afspeellijsten. Het stelt gebruikers in staat om muziek te ontdekken, hun persoonlijke afspeellijsten te maken en te delen, en biedt een gepersonaliseerde luisterervaring.
 6. Genius: Genius is een online platform gewijd aan songteksten en muzikale kennis. Gebruikers kunnen songteksten lezen, annoteren en hun interpretaties delen, waardoor het een waardevolle gemeenschap is voor diegenen die de diepere betekenis van nummers willen begrijpen.
 7. Last.fm: Last.fm is een sociaal netwerk voor muziekliefhebbers. Het houdt je luistergedrag bij en biedt aanbevelingen op basis van je voorkeuren. Ook kun je in contact komen met andere muziekliefhebbers en je favoriete artiesten volgen.
 8. Mixcloud: Mixcloud is een platform voor het ontdekken en delen van radioshows, dj-mixen, podcasts en andere audiogerelateerde content. Het richt zich op lange vormen van audio, waardoor het een favoriete bestemming is voor radioliefhebbers. Je vindt deze uiteraard op onze lijst met Internationale Muziekwebsites.
 9. Musixmatch: Musixmatch is een uitgebreide songtekstendatabase met vertalingen en synchronisatie met muziek. Het stelt gebruikers in staat om songteksten te bekijken terwijl ze naar nummers luisteren, waardoor het een handige tool is voor diegenen die graag meezingen.
 10. Pandora: Pandora is een streamingdienst voor gepersonaliseerde radio, gebaseerd op je muzieksmaak en voorkeuren. Het biedt een unieke luisterervaring door je nummers voor te schotelen op basis van een analyse van muzikale kenmerken.
 11. Pitchfork: Pitchfork is een invloedrijk online muziektijdschrift dat zich richt op onafhankelijke en alternatieve muziek. Het biedt recensies, interviews, nieuws en opiniestukken, en is een belangrijke bron voor muziekenthousiasten.
 12. Reddit – Music: Reddit – Music is een online gemeenschap binnen Reddit waar muziekliefhebbers samenkomen om te discussiëren over muziek, nieuwe ontdekkingen te delen, vragen te stellen en deel te nemen aan verschillende muziekgerelateerde discussies.
 13. Rolling Stone: Rolling Stone is een iconiek muziektijdschrift dat diepgaande artikelen, recensies, interviews en nieuws over muziek, cultuur en entertainment biedt. Het heeft een lange geschiedenis van invloed in de muziekindustrie.
 14. Shazam: Shazam is een populaire app waarmee gebruikers muziek kunnen herkennen door simpelweg de app naar het nummer te laten luisteren. Het biedt ook informatie over artiesten en nummers.
 15. SoundCloud: SoundCloud is een platform voor het delen van muziek waarop artiesten hun eigen nummers kunnen uploaden en delen met een wereldwijd publiek. Het is bekend om zijn ondersteuning voor opkomende artiesten.
 16. Songkick: Songkick is een dienst waarmee je op de hoogte blijft van concerten en optredens van je favoriete artiesten. Het helpt muziekliefhebbers om live shows bij te wonen en hun favoriete bands te volgen.
 17. Songwhip: Songwhip is een handige tool waarmee je één link kunt genereren voor een nummer of album, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot meerdere muziekplatforms zoals Spotify, Apple Music en meer.
 18. Spotify: Spotify is een van ‘s werelds bekendste streamingdiensten voor muziek. Het biedt een uitgebreide bibliotheek aan nummers, afspeellijsten en podcasts, waardoor het een favoriet is op onze lijst met Internationale Muziekwebsites.
 19. Tidal: Tidal is een high-fidelity muziekstreamingdienst met een focus op audiokwaliteit. Het biedt lossless audio, exclusieve content en gepersonaliseerde afspeellijsten voor een premium muziekervaring.
 20. YouTube Music: YouTube Music is een streamingdienst voor muziek waar gebruikers muziekvideo’s kunnen bekijken en naar nummers kunnen luisteren. Het biedt ook een uitgebreide bibliotheek van officiële audio.
 21. 6AM Group: 6AM Group is een platform dat zich richt op de elektronische muziekscene. Het biedt nieuws, evenementen, interviews en andere inhoud die relevant is voor liefhebbers van elektronische muziek.
 22. Apple Music: Apple Music is de streamingdienst van Apple met miljoenen nummers, afspeellijsten en exclusieve releases. Het integreert naadloos met andere Apple-apparaten en -diensten.
 23. BBC Music: BBC Music mag op onze lijst met Internationale Muziekwebsites niet ontbreken. Het biedt uitgebreide informatie over artiesten, albums en nummers, evenals live-optredens en exclusieve sessies. Het is een hub voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een breed scala aan muziekgenres.
 24. CDBaby: CDBaby is een platform dat onafhankelijke artiesten helpt bij het verspreiden van hun muziek. Het biedt distributiediensten en ondersteuning voor het beheren van de carrière van artiesten.
 25. Consequence: Consequence is een online muziektijdschrift met een focus op alternatieve en populaire muziek. Het biedt dagelijks nieuws, recensies, interviews en opinieartikelen.
 26. DI.FM: DI.FM is een internetradioplatform dat gespecialiseerd is in elektronische muziek. Het biedt een breed scala aan radiokanalen, waaronder verschillende subgenres binnen de elektronische muziekwereld.
 27. DJ Mag: DJ Mag is een toonaangevend tijdschrift dat zich richt op de wereld van dj’s en elektronische muziek. Het biedt nieuws, recensies, interviews en meer.
 28. Dummymag: Dummymag is een online tijdschrift dat zich richt op opkomende artiesten en muziekcultuur. Het biedt artikelen, interviews, recensies en meer.
 29. Gorilla vs. Bear: Gorilla vs. Bear is een muziekblog die zich richt op opkomende artiesten en nieuwe muziek. Het is een plek voor ontdekking en het verkennen van verschillende muziekgenres.
 30. Hype Machine: Hype Machine is een muziekblogaggregator die trending muzieknummers van verschillende blogs verzamelt. Het stelt gebruikers in staat om nieuwe muziek te ontdekken op basis van populaire en opkomende tracks.
 31. Indie Shuffle: Indie Shuffle is een online muziekblog en muziekdienst die zich richt op het delen van nieuwe muziek, vooral van onafhankelijke artiesten. Het biedt afspeellijsten en recensies.
 32. LiveXLive: LiveXLive is een streamingdienst voor muziekfestivals, optredens en evenementen. Het biedt livestreams, interviews en exclusieve content voor muziekliefhebbers.
 33. Magnetic Magazine: Magnetic Magazine is een online publicatie gericht op elektronische muziek, dj’s en de muziekcultuur. Het biedt nieuws, recensies en interviews.
 34. Mixmag: Mixmag is een toonaangevend elektronisch muziektijdschrift met een focus op dj’s, clubs en elektronische muziek. Het biedt recensies, nieuws, interviews en meer.
 35. NPR Music: NPR Music is de muzieksectie van de National Public Radio (NPR). Het biedt recensies, nieuws, optredens en interviews met artiesten uit diverse genres.
 36. Resident Advisor: Resident Advisor is een online muziekgids en community die zich richt op elektronische muziek en het clubleven. Het biedt nieuws, recensies, evenementen en meer.
 37. Stereogum: Stereogum is een muziekblog die zich richt op recensies, nieuws en interviews met artiesten uit verschillende genres. Het biedt een mix van populaire en alternatieve muziek.
 38. The Fader: The Fader is een online publicatie die zich richt op muziek, stijl en cultuur. Het biedt artikelen, interviews, recensies en meer met een fris perspectief.
 39. The Quietus: The Quietus is een online muziektijdschrift dat zich richt op alternatieve muziek, cultuur en kunst. Het biedt diepgaande recensies, artikelen en interviews.
 40. VICE Music: VICE Music is een tak van VICE die zich richt op muziek, nieuws en artikelen. Het biedt een gevarieerd scala aan muzikale inhoud, inclusief interviews, recensies en diepgaande verhalen.

Geniet van het verkennen van deze diverse en informatieve Internationale Muziekwebsites!